TUV Rheinland

Bezpieczeństwo żywności pod szczególnym nadzorem

Od kilku tygodni w Europie surowe warzywa wzbudzają obawy konsumentów. Wiadomo już, że źródłem zakażenia bakterią Escherichia coli w Niemczech były kiełki z ekologicznych upraw. Pierwsze podejrzenia padły jednak na hiszpańskie ogórki, przez co klienci zaczęli unikać produktów żywnościowych, które przed spożyciem nie są poddawane obróbce termicznej.

Czytaj więcej »Bezpieczeństwo żywności pod szczególnym nadzorem

Eksperci TÜV Rheinland Polska o bezpieczeństwie parków linowych

Popularność parków linowych sprawia, że w ostatnich latach ich liczba znacznie wzrosła. Tempo powstawania tych obiektów powoduje, że kwestie zapewnienia użytkownikom maksymalnego bezpieczeństwa nie dla wszystkich jest sprawą priorytetową. 21 czerwca br eksperci TÜV Rheinland Polska na pierwszym z cyklu spotkań, organizowanych pod hasłem „Bezpieczeństwo obiektów rekreacyjnych” opowiedzą o problemach związanych z bezpieczeństwem parków linowych.

Czytaj więcej »Eksperci TÜV Rheinland Polska o bezpieczeństwie parków linowych