Tomasz Prange-Barczyński

Pełen bukiet dojrzałego smaku, czyli jak dobierać wino do sera

Wykwintny ser i dobre wino to idealna para, której nie powinno zabraknąć na żadnym eleganckim przyjęciu. Łączenie trunków z różnymi gatunkami sera nie należy jednak do prostych zadań. Co więcej, utrwaliło się na ten temat sporo mitów. Jaka jest prawda i do jakich zasad powinniśmy się stosować przy wyborze wina do sera, podpowiada krytyk winiarski i redaktor naczelny Magazynu Wino – Tomasz Prange-Barczyński.

Czytaj więcej »Pełen bukiet dojrzałego smaku, czyli jak dobierać wino do sera

Srebrny Medal dla Martini Asti w XVIII Ogólnopolskim Konkursie Win, Miodów Pitnych i Wyrobów Winiarskich

Podczas XVIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Win, Miodów Pitnych i Wyrobów Winiarskich odbywającego się w Warszawie, w Hotelu Jan III Sobieski poznaliśmy nagrodzone produkty. Jury przyznało 18 medali złotych, 20 medali srebrnych i 13 brązowych w 40 podkategoriach oraz po raz pierwszy nagrodę Grand Prix całego konkursu. W kategorii „Wino gronowe musujące” MARTINI ASTI otrzymało Srebrny Medal.

Czytaj więcej »Srebrny Medal dla Martini Asti w XVIII Ogólnopolskim Konkursie Win, Miodów Pitnych i Wyrobów Winiarskich