Pilsweizer rozpoczyna produkcję piwa bezalkoholowego

Browar Pilsweizer wprowadza do portfolio swoich produktów nowe piwo – po raz pierwszy w historii browaru będzie to piwo bezalkoholowe. Będzie dystrybuowane w całej Polsce – poprzez hurtownie i sklepy, a także w kanale HoReCa.

1 Pilsweizer

Przygotowane przez Browar Pilsweizer piwo Pilsvar ZERO Alko jest piwem produkowanym według autorskiej receptury, w oparciu o słody jęczmienne: pilzneński i wiedeński. Jest to piwo pasteryzowane i filtrowane.

– O piwie bezalkoholowym myśleliśmy poważnie od wielu lat. Na Słowacji i Czechach to jest tradycyjnie silna kategoria, jednak w Polsce do niedawna nie cieszyła się popularnością. Jednak tak zwana piwna rewolucja, którą obserwujemy w Polsce od kilku lat, przyniosła najpierw popularność różnym odmianom piwa, wcześniej całkiem niszowym, a teraz także piwom bezalkoholowym. Dzięki temu wreszcie smakiem piwa mogą delektować się ludzie, którzy unikają alkoholu, a także ludzie w pracy, kierowcy itp. – mówi Andrej Chovanec, Dyrektor Marketingu i Członek Zarządu oraz współwłaściciel Browaru Pilsweizer – Stąd decyzja, by w końcu zrealizować nasz plan i wyprodukować własne piwo, oczywiście według autorskiej receptury, Mamy nadzieję zrobić z nim dużoPILSVAR ZERO ETYKIETA.png pozytywnego „zamieszania“ na rynku piw bezalkoholowych. Bardzo nam zależało na tym, żeby w Pilsvar ZERO Alko osiągnąć balans pomiędzy słodowością i goryczką, żeby uzyskać smak prawdziwego piwa, tyle że bez alkoholu; tak żeby każdy móspróbować o co tak naprawdę w piwie chodzi.

Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka. 

W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych.

Więcej na: www. pilsvar.pl oraz www.pilsweizer.com

PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu