Makaron Spaghetti BIO marki LaSelva – włoskie przysmaki na polskim stole

przez | 16/05/2014

LaSelvajest producentem oryginalnych przysmaków, tworzonych według tradycyjnych włoskich receptur. Marka oferuje konsumentom ekologiczne produkty najwyższej jakości, pozbawione sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. Tym razem LaSelva proponuje nowość polskim konsumentom – organiczny makaron Spaghetti BIO LaSelva.

            Spaghetti BIO LaSelva to makaron, który powstał z semoliny, czyli mączki z pełnego przemiału, pochodzącej z pszenicy odmiany twardej, tzw. durum uznawanej za najbardziej wartościową, a także za najsmaczniejszą. Pszenica durum, z której wyprodukowany został makaron pochodzi z certyfikowanych, kontrolowanych upraw ekologicznych. Ciasto na makaron wyrabiane jest z BIO pszenicy durum i wody według tradycyjnej włoskiej receptury. Jego zaletą jest również to, że dzięki niskiej temperaturze suszenia uzyskanej w procesie produkcji zachowuje on niezbędne witaminy.

Makaron Spaghetti BIO LaSelva nie rozgotowuje się, a po ugotowaniu jest sprężysty i zachowuje odpowiednią twardość oraz swój kształt. Złocisty kolor zawdzięczanaturalnemu barwnikowi – luteinie, nie zaś sztucznym barwnikom czy powszechnie wykorzystywanej przez producentów makaronów kurkumie.

Nie zawiera on też drożdży, laktozy ani dodatkowych cukrów. Makaron Spaghetti BIO LaSelva to doskonały produkt dla wszystkich, którzy chcą połączyć zdrowe odżywianie z wybornym smakiem. Idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego spaghetti bolognese, świetnie sprawdzi się też w połączeniu z pesto oraz innymi ulubionymi sosami mięsnymi lub warzywnymi. Przygotowanie makaronu zajmuje dosłownie kilka minut, dlatego warto mieć go zawsze w kuchni w przypadku konieczności przygotowania szybkiego i pysznego obiadu.

            Opakowanie zawiera 500 g pysznego, długiego makaronu o doskonałym smaku i wspaniałym aromacie.