Włoskie śniadanie to słodycz w najlepszej postaci. Bez słodkich rogalików z czekoladą, konfitur czy masła orzechowego mieszkańcy słonecznej Italii nie wyobrażają sobie początku dnia. Właśnie dlatego włoska marka LaSelva wprowadziła do swojej oferty gamę wyśmienitych, ekologicznych konfitur, której królową jest BIO KONFITURA Z FIG podbijająca podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.
Nowa BIO konfitura z fig LaSelva to wyśmienita, naturalna kompozycja urzekająca słodkim, niebanalnym smakiem egzotycznych w naszym kraju fig. Ma idealną konsystencję, jest gęsta i wydajna, a w jej składzie znajdują się tylko dorodne, starannie i rygorystycznie wyselekcjonowane, zdrowe owoce pochodzące wyłącznie z certyfikowanych upraw rolnictwa organicznego. Konfitura z fig LaSelva jest wyjątkowo bliska naturze – nie zawiera drożdży, glutenu czy laktozy, a dodatkową nutę słodyczy nadaje jej cukier trzcinowy. Może być wybierana przez wegetarian i wegan, bez obaw o źródło i skład. Konfitura z fig LaSelva świetnie pasuje nie tylko do śniadania we włoskim stylu, ale także do naleśników, gofrów, biszkoptów czy gorącej herbaty. Warto przekonać się samemu, że świat konfitur na śliwkach się nie kończy, a figi są równie dobre, jeśli nie smaczniejsze…
W serii konfitur marki LaSelva, poza Konfiturą figową, znajdziemy także konfiturę brzoskwiniową, malinową i wiśniową. Wszystkie one zamknięte zostały w szklanych, 220 g słoiczkach o klasycznym kształcie, które wyróżnia nowoczesna, elegancka i zachęcająca etykieta.