Przepis na karnawałowy drink

Rozsmakuj się egzotycznym drinkiem o iście karaibskim smaku. Ten przepyszny i słodki napój na bazie ananasa, kokosu i rumu jest bardzo lubiany szczególnie przez kobiety. Oprócz rozkosznego smaku koktajl także pięknie wygląda. Podawany w atrakcyjnym szkle i bursztynowym mieszadełkiem Kandisstick tworzy nieodpartą pokusę.

 

Składniki drinka:

  • 40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 250g mleka kokosowego
  • 150g jasnego rumu
  • 200g świeżego ananasa
  • 100g kostek lodu

Dekoracja:

  • Kandisstick DIAMANT bursztynowy
  • 4 kawałki ananasa

 

Wykonanie przepisu:

Cukier trzcinowy, mleko kokosowe, rum, ananas i kostki lodu umieścić w stacjonarnym blendrze lub robocie kuchennym. Miksować przez około 1 minutę, do momentu powstania jednolitej masy. Przelać do czterech wysokich szklanek. Można udekorować kawałkami ananasa. Podawać z Kandisstickami DIAMANT do dekoracji i możliwości indywidualnego dosłodzenia drinków.

PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu