Przejdź do treści

Włoska klasyka – nowe oryginalne Pesto z bazylią Ponti – posmakuj dzieła włoskich specjalistów

Pesto jest znakiem rozpoznawczym włoskiej kuchni – to jeden z najpopularniejszych i najczęściej wykorzystywanych sosów. Przygotowuje się go dość szybko, ale uzyskanie pożądanego smaku i konsystencji wymaga kulinarnej wprawy i składników. Zamiast eksperymentować z domowym pesto, lepiej sięgnąć po nowość przygotowaną przez włoskich specjalistów – gotowe, oryginalne PESTO Z BAZYLIĄ znanej włoskiej marki PONTI – doskonałą propozycję, która z pewnością podbije podniebienia wszystkich smakoszy ciekawych idealnego, pachnącego bazylią i gorącym słońcem Italli pesto.

Oryginalne, włoskie Pesto z bazylią Ponti ma intensywny, ziołowy smak, z niewielkim, ale wyraźnie wyczuwalnym posmakiem orzechów, czosnku i sera grana padano. Tradycyjna receptura, która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym, delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Trzeba pamiętać, że pesto w kuchni nie sprowadza się tylko do pestowego makaronu, choć bez wątpliwości jest to pozycja obowiązkowa, szybka, aromatyczna i niezwykle smaczna. Propozycji jego wykorzystania jest wręcz nieograniczona ilość, a każda następna brzmi bardziej zachęcająco od poprzedniej. Pesto może być z powodzeniem wykorzystane jako sos do pizzy (zamiast sosu pomidorowego, w połączeniu z mozzarellą, pomidorami i np. szynką parmeńską), wszelakich wrapów i tortilli. Świetnie komponuje się z rybami (np. z soczystym, zapiekanym łososiem w pierzynce z pesto), jako składnik dań mięsnych (np. piersi kurczaka faszerowanych pesto, serem i oliwkami) czy też z wszelakimi sałatkami – od caprese poczynając, a na np. makaronowej z kurczakiem kończąc. Jest niezastąpione również przy wszelkich zapiekankach i grzankach – na ciepło i na zimno.

Pesto z bazylią Ponti łączy w sobie wyjątkowy smak, głęboki zielony kolor i idealnie gęstą konsystencję. Produkt zamknięty jest w wygodnym szklanym opakowaniu o pojemności 135 g.