Nowa linia wędlin ‘Bez E’ od Henryka Kani

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. poszerzyły swoje portfolio o zupełnie nową linię wędlin i kiełbas – bez konserwantów. Są to produkty, które łączą w sobie tradycję z nowoczesnością.  Nowa gama wędlin dostępna jest na rynku w formie paczkowanej od grudnia 2013 r.

Z myślą o konsumentach poszukujących smaku naturalnych produktów pozbawionych jakichkolwiek sztucznych dodatków, ZM Henryk Kania S.A. wprowadziły na rynek najnowszą linię asortymentową – produkty bez konserwantów. 

Przy stworzeniu najlepszych jakościowo produktów, zastosowano innowacyjne receptury, które zostały połączone ze ścisłą kontrolą procesu produkcyjnego, umiejscowionego w jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Polsce. Pozwoliło to, na stworzenie wędlin pozbawionych zbędnych dodatków funkcjonalnych takich jak: konserwanty, barwniki, fosforany, glutaminian sodu.

Nowatorska technologia produkcji wyrobów wędliniarskich, pozwoliła na pominięcie w procesie przetwórczym chemicznych dodatków konserwujących, poprzez zastosowanie naturalnych ekstraktów z owoców, suszu warzyw, przypraw, wina czerwonego oraz wyselekcjonowanych z naturalnego środowiska kultur bakterii. Wszystko to dało gwarancję  stworzenie dobrej jakości wędlin i kiełbas bez zastosowania E-250 i sztucznych ulepszaczy, w postaci barwników.

Nowa gama wędlin ‘Bez E’ kierowana jest do wszystkich, zarówno dzieci, jak i dorosłych oraz osób w kwiecie wieku. Delikatnie podsuszana kiełbasa żywiecka, przypominająca dzieciństwo prawdziwa szynka, czy krucha polędwica, zaspokoją najwykwintniejsze gusta amatorów tradycyjnych wyrobów mięsnych. A najwyższa jakość mięsa wykorzystana do produkcji wędlin i kiełbas, oraz naturalny smak produktów, to niewątpliwie zaleta nowej linii ZM Henryk Kania. Jednak ponadprzeciętnym jej atutem jest brak konserwantów. Jednym słowem – najwyższa jakość zgodnie z naturą!

W ramach nowej linii asortymentowej dostępne są następujące produkty:

  • Polędwica bez konserwantów, cena ok. 39,99 zł/kg
  • Szynka bez konserwantów, cena ok. 39,99 zł/kg
  • Filet z Indyka bez konserwantów, cena ok. 32,99 zł/kg
  • Kiełbasa żywiecka bez konserwantów, cena ok. 39,99 zł/kg
  • Parówki wiedeńskie bez konserwantów, cena ok. 27,99 zł/kg
  • Kiełbasa szynkowa bez konserwantów, cena ok. 33,99 zł/kg
  • Kiełbasa wiejska bez konserwantów, cena ok. 21,99 zł/kg
  • Kabanosy wieprzowe bez konserwantów, cena ok. 39,99 zł/kg
PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu