endorfina events po raz drugi zrealizowała Wine & Food Noble Night oraz Wine & Food Open Day 2012

1 Anna Beszczyńska, Edyta Brykała, endorfina events, Noble Bank, Noble Concierge, Wine & Food Noble Night, Wine & Food Open Day 2012

W miniony weekend, miało miejsce największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie w Polsce, za którego produkcję odpowiedzialna była agencja endorfina events we współpracy z Noble Bank oraz Noble Concierge.

Event odbył się na terenie Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie. Realizacja została podzielona na dwie części: Wine & Food Noble Night, czyli zamkniętą, wieczorną galę dla gości zaproszonych przez Noble Bank i Noble Concierge oraz imprezę otwartą dla szerszej publiczności: Wine & Food Open Day.

Ogromny namiot o powierzchni  ponad 5 000 metrów kwadratowych i wysokości 14 metrów wypełniła scenografia, której motywem przewodnim stał się ogród. Po wejściu przez 4-metrową bramę uczestnicy kulinarnego spektaklu zobaczyli aleję ogrodową, latarnie, ławki, 2 półokrągłe sceny a także ponad 90 dwunastoosobowych stołów. Głównymi elementami scenograficznymi były fasady budynków z dwunastoma oknami, z których każde przypadało jednej restauracji. Piękne, prawie 2-metrowe okiennice, skrywały kucharzy przygotowujących dania konkursowe. Całość dopełniały 3 najnowocześniejsze ekrany diodowe.

Na wyjątkowy efekt artystyczny jubileuszowej, piątej edycji Wine & Food Noble Night wpłynęła swingująca muzyka grana na żywo, koncert Marcina Spennera, pokaz mody (po raz pierwszy na W&FNN) marki Krystof by Krzysztof Stróżyna, magiczne etiudy teatralne wykonywane przez mimów oraz niezawodny duet prowadzących: Dorota Wellman i Marcin Prokop.

Jak co roku, i tym razem, o względy bardzo wymagającej publiczności, konkurowało ze sobą 12 restauracji. Absolutnym liderem okazała się być restauracja Mercato z hotelu Hilton w Gdańsku, która zdobyła pierwsze miejsca w kategoriach przystawka i danie główne oraz – wyróżnienie specjalne  jury profesjonalnego. Najlepszy deser przygotowała zaś restauracja Flaming.

„Tegorocznym wydarzeniem udowodniliśmy wspólnie z zespołem endorfina events, że można coraz wyżej wieszać poprzeczkę i wyznaczać sobie coraz bardziej ambitne cele. Udało się! Otrzymaliśmy mnóstwo gratulacji i zapewnień, że była to najlepsza z dotychczasowych edycji Wine & Food Noble Night” – powiedziała Edyta Brykała – Dyrektor Zarządzająca Noble Concierge.

Event dzienny – Wine & Food Open Day zdominowało wino, które jak co roku zostało zaprezentowane przez producentów z całego świata, którzy przyjechali do Warszawy na zaproszenie partnera eventu – firmy Centrum Wina. Goście przez cały dzień mogli wziąć udział w warsztatach kulinarnych, pokazach mistrzów kuchni oraz degustacjach.

„Przygotowania do obu wydarzeń trwały łącznie dziewięć miesięcy! Dziewięć miesięcy wspólnej pracy, przygotowań, spotkań, dyskusji i rozmów. Nie zawsze było łatwo ale to wszystko po to, by zrealizować najlepszy event kulinarny w Polsce.” – powiedziała Anna Beszczyńska – Project Manager w Noble Concierge.

2 Anna Beszczyńska, Edyta Brykała, endorfina events, Noble Bank, Noble Concierge, Wine & Food Noble Night, Wine & Food Open Day 2012endorfina events jest agencją wyspecjalizowaną w kreacji i produkcji wydarzeń specjalnych. Wśród jej klientów są m.in.: Noble Concierge (Noble Bank), Bank BGŻ S.A., Philip Morris, Pernod Ricard Polska (dawniej Wyborowa S.A.), MTV Networks Polska (MTV, VIVA, Nickelodeon, Comedy Central), Inter IKEA Centre Polska, Imperial Tobacco, Canal+, paprocki&brzozowski. Agencja istnieje od początku 2009 roku.

PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu