Serowe studenckie chrupanie

Studia to dla wielu najlepszy okres w życiu. To czas zdobywania nowych umiejętności, ale także czas zabawy. To właśnie podczas studiów poznajemy wielu nowych ludzi. Zawieramy znajomości, które będą zamieniać się w przyjaźnie, niekiedy na całe życie. Okazji do spotkań towarzyskich nie brakuje, w klubach, w plenerze, w bursach studenckich i domach.

Przygotowania do podjęcia gości zabierają z reguły mało czasu. Potrawy są proste, a często ograniczają się do podania przekąsek i napojów. Zimą królują zapiekanki i pizza, latem, szczególnie w okresie przygotowań do sesji – łatwe do schrupania paluszki, pop corn oraz chipsy.  Do tego napoje gazowane, energetyzujące lub kawa, a po zajęciach – piwo.

Studenci mają różne, sprawdzone sposoby zdobywania i przyswajania wiedzy. Jedni lubią spokój, czytają i weryfikują notatki samodzielnie, a dopiero później w gronie znajomych porównują zdobyte informacje, wymieniają się materiałami. Inni od razu dzielą się tematami do samodzielnego opracowania, a następnie przekazują sobie nawzajem notatki. Niezmienne jest to, że w czasie intensywnej nauki w czerwcu i lipcu, niezbędne są duże ilości łatwej do schrupania żywności.  Kuszące smakołyki, zarówno te słone, jak i polane czekoladą – bez wątpienia są smaczne, ale również kaloryczne. Warto zastąpić je lub urozmaicić lżejszymi i bardziej odżywczymi przekąskami.

Dla studentów na czas sesji polecamy absolutną nowość – chipsy z sera Crispy Natural. Wyprodukowane z sera o obniżonej do 20 proc. zawartości tłuszczu, bez smażenia i pieczenia, bez dodawania tłuszczu w procesie produkcji, które są mniej kaloryczne niż tradycyjne przekąski.  Chipsy z sera nie zawierają glutenu, są chrupiące i smaczne, bogate w białko i wapń. Z pewnością zostaną docenione przez głodnych wiedzy studentów, świadomych, że o swoje zdrowie i wygląd trzeba odpowiednio dbać. W ofercie trzy propozycje: chipsy z sera z marchwią, w towarzystwie chrupiącej cebulki z posypką a’ la Italiana.

PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu