Festiwal Wina i Serów

przez | 06/12/2011

To nieprawda, że dobre wino musi być drogie. Wiedzą o tym najwięksi producenci i smakosze win: Włosi i Francuzi. Podają je do obiadu, kolacji i sączą podczas niezobowiązujących spotkań. My, Polacy jeszcze się uczymy kultury picia wina. Dań, do których pasuje, sposobów rozpoznawania tych najlepszych gatunków. Dobrym miejscem na winą edukację jest Blue City i jego cykliczny Festiwal Wina i Serów. W tym miesiącu pojawi się pod fontanną już 9 grudnia.

Wino i ser to zgrany duet. Pasuje na każdą okazję: na małe przyjęcie w gronie znajomych, romantyczną kolację czy wieczorną przekąskę po długim dniu. Podczas Festiwalu Wina i Serów można może nie tylko spróbować, ale również kupić, jak i zamówić w większych ilościach te najwykwintniejsze. I to po okazyjnych cenach!

Najlepsze węgierskie tokaje, wspaniałe beczkowe wina z serca Hiszpanii, francuskie szampany, rześkie prosecco, doskonałe wina z Nowego Świata – kto jeszcze nie próbował, niech koniecznie zajrzy do Blue City podczas weekendu 9-11 grudnia.

Nie zabraknie też specjałów dla fanów dobrej kuchni. Będą cudowne francuskie sery pleśniowe, holenderska prawdziwa Gouda, sery z Toskanii i Austrii, ale też polskie oscypki i bryndza.