Durszlak znów odcedza najsmaczniejsze przepisy

Po niespodziewanym zniknięciu, Durszlak.pl, popularny serwis dla miłośników gotowania, wraca do sieci w nowej formie. Dzięki całkowicie odmienionemu wyglądowi oraz nowym funkcjom, tropienie nowych smaków jest teraz jeszcze prostsze i przyjemniejsze.

Przez lata funkcjonowania, Durszlak zjednoczył wokół siebie setki blogów kulinarnych oraz tysiące miłośników kulinarnych odkryć. Gdy na początku czerwca, bez żadnego uprzedzenia, Durszlak zniknął z sieci, polska blogosfera kulinarna przyjęła ten fakt z zaskoczeniem i rozczarowaniem. Z tego powodu natychmiast zrodził się pomysł reaktywacji Durszlaka, której podjęła się ekipa pasjonatów nowych technologii oraz… jedzenia.

Durszlak.pl powstał po to, by ułatwić poruszanie się w kulinarnej blogosferze oraz usprawnić śledzenie nowości publikowanych na blogach kulinarnych. Każdy nowy wpis, który wpada do Durszlaka, natychmiast pojawia się w oknie „Gorące”, którego zawartość jest aktualizowana w czasie rzeczywistym. Starsze wpisy przesuwają się do sekcji „Jeszcze ciepłe” oraz do archiwum („Odgrzej”). W serwisie działa  także wyszukiwarka, ułatwiająca odnajdywanie przepisów opublikowanych na zarejestrowanych w Durszlaku blogach. Dostępny jest również czat, będący miejscem spotkań użytkowników. Niedługo użytkownicy Durszlaka wezmą udział w specjalnie organizowanych akcjach wspólnego gotowania, tworzonych przez serwis orz poszczególnych blogerów.

To tylko pierwszy etap powrotu Durszlaka. Wkrótce serwis wzbogaci się m.in. o rozbudowany dział artykułów, ciekawostek oraz porad. Do współpracy przy tworzeniu treści Durszlaka zostali zaproszeni eksperci, co zagwarantuje wysoki poziom publikacji.

W ciągu pierwszych 12 godzin od reaktywacji nowego Durszlaka dodano do niego ponad 200 blogów kulinarnych, co świadczy o ogromnym zainteresowaniu serwisem. Odnowiony Durszlak ma ambicję zostać polskiej blogosfery kulinarnej, a także miejscem, w którym wszyscy internauci zainteresowani autorskimi przepisami blogerów, będą mogli w łatwy sposób znaleźć te najciekawsze i najbardziej apetyczne.

źródło/autor:Durszlak.pl

PRportal.pl – informacje prasowe dla biznesu