Grey Goose na otwarciu letniego ogródka w Klubie Polskiej Rady Biznesu

przez | 18/05/2010

Pałac Sobańskich, będący siedzibą Klubu Polskiej Rady Biznesu, stał się miejscem uroczystej inauguracji otwarcia letniego ogródka. Ogródek powstał z myślą o zbliżających się letnich miesiącach, podczas których stanie się jednym z miejsc eleganckich spotkań biznesowych i towarzyskich. Partnerem wieczoru była ekskluzywna marka Grey Goose, która w tym roku rozpoczęła współpracę z Klubem Polskiej Rady Biznesu. Prestiż francuskiej wódki oraz elitarny charakter Klubu stanowi podstawę wspólnych działań.

Smak luksusu

Piękna pogoda zapewniła wysoką frekwencję. W Klubie bawili się przedstawiciele świata biznesu, telewizji oraz wybitni dziennikarze. Podczas wieczoru zaproszeni goście mieli okazję spróbować wybornych koktajli przygotowanych na bazie Najlepiej Smakującej Wódki Na Świecie – Cosmopolitan, Snap oraz Vodkatini. O wykwintne doznania kulinarne zadbał Jacek Grochowina – szef kuchni restauracji Amber Room, który specjalnie na tę okazję przygotował wiosenne menu. Oprawę muzyczną zapewnił Dj Tenessee. Eleganckie dźwięki stanowiły odpowiednie tło dla spotkania i pozwoliły gościom na celebrację wieczoru oraz niepowtarzalnego smaku francuskiej wódki Grey Goose.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.