Grey Goose z Klubem Polskiej Rady Biznesu

przez | 10/05/2010

11 maja marka ekskluzywnej wódki Grey Goose towarzyszyć będzie uroczystemu otwarciu letniego ogródka w Klubie Polskiej Rady Biznesu.

Grey Goose i Klub Polskiej Rady Biznesu

To pierwszy rok współpracy luksusowej wódki Grey Goose z Klubem Polskiej Rady Biznesu. Klub powstał w 1997 r. z inicjatywy Polskiej Rady Biznesu – organizacji skupiającej elitę polskich przedsiębiorców, działającej na rzecz rozwoju polskiej gospodarki i konsolidacji środowiska biznesowego. Od 2000 r. siedzibą Klubu jest Pałac Sobańskich mieszczący się przy Alejach Ujazdowskich – jednej z najbardziej prestiżowych ulic Warszawy. To wyjątkowe miejsce, stworzone w celu zapewnienia odpowiedniej oprawy podczas biznesowych i towarzyskich spotkań doskonale współgra z charakterem marki Grey Goose. Jego prestiżowy charakter oraz związany z tym styl życia jest fundamentem, na którym opiera się partnerstwo wykwintnej wódki Grey Goose i Klubu Polskiej Rady Biznesu.

Letni ogródek

Zbliża się sezon letni. W związku z tym w Klubie Polskiej Rady Biznesu otwarty zostanie letni ogródek, który stanowić będzie ciekawą alternatywę dla luksusowych wnętrz Pałacu Sobańskich, jako miejsca spotkań biznesowych oraz towarzyskich. Już 11 maja 2010 r. odbędzie się uroczysta inauguracja. Partnerem wieczoru została marka Grey Goose. Elegancja i ekskluzywny smak francuskiej wódki idealnie wpisuje się w prestiżowy charakter spotkania, podczas którego zaproszeni goście będą mogli spróbować koktajlów powstałych na bazie wódki Grey Goose. Odpowiednią atmosferę zapewni muzyka grana przez Dj Tenessee, która stanowić będzie eleganckie tło dla spotkania i pozwoli w pełni delektować się wyjątkowym smakiem alkoholu. Podniebienia gości rozpieszczać będzie także wiosenne menu, przygotowane specjalnie na tę okazję przez Jacka Grochowinę, szefa kuchni Restauracji Amber Room.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.