Nowości w Restauracji przy Teatrze Wielkim

przez | 18/01/2010

Wykwintne jedzenie to standard w Nowej La Boheme.  Restauracja wciąż zaskakuje swoich gości zarówno ilością wyjątkowych potraw, jak i niecodzienną kompozycją smaków. Również tym razem szef kuchni, Łukasz Deput, nie zawiódł.  Nowa karta dań zawiera potrawy, które zdobędą podniebienie niejednego wielbiciela wyszukanej kuchni.

Restauracja Nowa La Boheme to miejsce odwiedzane przez Warszawiaków, nie tylko ze względu na dogodną lokalizację, tuż obok Teatru Wielkiego. To, co najbardziej przypada do gustu gościom to menu. Szef kuchni Nowej La  Boheme to mistrz łączenia smaków i tworzenia nowych, oryginalnych kompozycji smakowych. Podając gościom tradycyjną polską kuchnię, jednocześnie zaskakuje ich nowymi interpretacjami znanych potraw i przepisów. W nowej karcie dań na przystawkę proponuje między innymi przekładaniec z koziego sera, papryki i konfitury ze słodkich pomidorów, a także płatki pieczonej cielęciny przekładanej musem z tuńczyka, z aromatycznymi kaparmi. Wybór dań głównych jest równie szeroki, wielbiciele mięs z pewnością zachwycą się polędwiczkami wieprzowymi owiniętymi borowikami, podanymi z kaszą gryczaną i sosem z trawy żubrowej. Również miłośnicy owoców morza znajdą tu coś dla siebie – krewetki królewskie  smażone  na maśle z czosnkiem i zieloną pietruszką zadowolą najwybredniejszych nawet smakoszy.

Goście, którzy dawno nie byli w Nowej La Boheme mają okazję odkryć  bogactwo smaków nowych potraw, a ci, którzy są tu pierwszy raz z pewnością wrócą, ciekawi kolejnych pomysłów kucharza.