Dewar’s na Summer Polo Cup

przez | 26/08/2009

To już czwarty rok, odkąd marka Dewar’s związała swoje działania z polo. W miniony weekend w podwarszawskim Warsaw Polo Club odbył się towarzyski turniej Summer Polo Cup. Nie mogło na nim zabraknąć dwunastoletniej, szlachetnej whisky Dewar’s!

Wytworna whisky i widowiskowy sport

Polo, kojarzone z elitarnością i rywalizacją, zyskuje w Polsce coraz więcej zwolenników. Dlatego też z roku na rok miłośnicy tej wyjątkowej dyscypliny sportu mogą cieszyć się wzrastającą liczbą rozgrywek. Niepowtarzalnej atmosferze turniejów towarzyszą piękne konie, plenery i najwyższej jakości trunki – wśród nich dwunastoletnia whisky Dewar’s. Podczas Summer Polo Cup, zorganizowanego przez magazyn „Chic”, dwie drużyny składające się z czterech zawodników, rozegrały z grzbietów galopujących koni, dynamiczny pojedynek. Po pięciu chukkerach (rundach) mecz dobiegł końca. Widowiskowy pojedynek zakończył się wynikiem 6: 6, co podkreśliło towarzyski charakter spotkania. Dużą niespodzianką dla oglądających sobotni mecz był fakt, że wśród zawodników Warsaw Polo Club Team pojawiła się kobieta – Katarzyna Zalasińska. Wśród graczy pojawili się tacy zawodnicy jak Przemysław Bartnik, Grzegorz Rowicki, Julito Casares, Tomasz Krowicki oraz Tomasz Tokarczyk. Imprezę poprowadził Dariusz Kordek. Podczas oficjalnego ogłoszenia wyników, każdy zawodnik otrzymał butelkę wyśmienitej whisky Dewar’s. Najwyższej klasy konie, pochodzące z przodującej w tej dyscyplinie Argentyny, wyjątkowa atmosfera oraz degustacja whisky Dewar’s, złożyły się na niezwykły klimat tego spotkania.

Dewar’s – najczęściej nagradzana whisky na świecie

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years to najlepiej smakująca whisky w klasie blendów 12-letnich. Jest to tak wyjątkowa whisky, że Jim Murray (uznany na świecie koneser whisky) ocenił jej smak wyżej od Johnnie Walker Black, Ballantines czy Chivas Regal 12. W uznaniu tego smaku, whisky Dewar’s jest najczęściej nagradzaną whisky na świecie. Dewar’s 12 produkowana jest od 160 lat według niezmiennych i starannie przestrzeganych receptur. Najwyższej jakości jęczmień, proces suszenia słodu jęczmiennego nad palącym się torfem, dwukrotna destylacja i wydłużony czas leżakowania sprawiają, że trunek charakteryzuje się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez koneserów smakiem. Smak ten pełen jest wykwintności i lekkiej słodyczy, co sprawia, że Dewar’s jest jedną z najlepszych i najchętniej kupowanych szkockich whisky na świecie.