Otwarcie restauracji Burger King w Poznaniu

przez | 30/03/2009

W poznańskiej Galerii Malta została otwarta dziesiąta restauracja Burger King w Polsce. Poznań jest siódmym polskim miastem, w którym spółka AmRest, operator marki Burger King w Europie Środkowo-Wschodniej, otwiera kolejną restaurację tej sieci.

„Z pewnością ta wiadomość ucieszy wiernych fanów Whoppera, naszego flagowego burgera, oraz wszystkich, którzy potrafią docenić smak grillowanej na ogniu, 100-procentowej wołowiny” – powiedział Daniel Kasper, Brand President marki Burger King.

Sztandarowy produkt Burger King, burger WHOPPER, wyróżnia się spośród innych tego typu produktów oferowanych na polskim rynku 2 cechami: sposobem przygotowania, czyli grillowaniem na ogniu oraz możliwością personalizowania składników, zgodnie z filozofią HAVE IT YOUR WAY. Podstawowymi składnikami WHOPPER’a są: grillowana na ogniu wołowina, dojrzałe pomidory, świeża sałata, majonez, keczup, cebula i plasterki marynowanego ogórka. Jednak każdy klient może dobierać inne składniki, według swoich upodobań smakowych i dietetycznych. Cena zestawu składającego się z Whoppera, średnich frytek i średniego napoju wynosi 13,99 złotych. WHOPPER powstał ponad 50 lat temu i szybko stał się kultowym burgerem na całym świecie. Również w Polsce ma dużą rzeszę swoich fanów, którzy doceniają świeży, przygotowany specjalnie na ich zamówienie produkt.

Ponadto, oprócz burgerów z wołowiną, w ofercie Burger King znajdują się kanapki z kurczakiem, przekąski oraz sałatki i desery.

Obecnie AmRest zarządza 10 restauracjami Burger King w 7 miastach w Polsce oraz dwoma w Bułgarii i jedną w czeskiej Pradze. Restauracje Burger King w Polsce zlokalizowane są w Warszawie, Wrocławiu, Bydgoszczy, Opolu, Słupsku, Koszalinie i, od kilku dni, w Poznaniu.