Koniak Otard na zakończeniu sezonu golfowego 2008

przez | 18/11/2008

21 listopada 2008 r. w warszawskim hotelu InterContinental odbędzie się gala kończąca sezon golfowy 2008. Koniak Otard, jako nieodłączny element wielu elitarnych imprez golfowych, będzie towarzyszył zaproszonym gościom także podczas tego wydarzenia.

Wieczór z ekskluzywnym koniakiem Otard

W związku z zakończeniem sezonu golfowego 2008, w warszawskim hotelu InterContinental w restauracji Hemisphere, odbędzie się uroczysta gala – Golf Season End Party. Na wieczorną imprezę zostali zaproszeni gracze golfowi z całej Polski, osobistości ze świata mediów, kultury, sportu i polityki. Wspólnie podsumują oni zakończony sezon golfowy. Podczas ekskluzywnego wieczoru zaproszeni goście będą mogli degustować koniak Otard VSOP. Atrakcją wieczoru będzie wyróżnienie najlepszych graczy sezonu. Zwycięzcy w nagrodę za swoje osiągnięcia otrzymają m. in. butelkę ekskluzywnego koniaku Otard VSOP.

Prestiżowe partnerstwo

Koniak Otard z portfolio Bacardi-Martini Polska od lat promuje i wspiera rozwój elitarnego sportu jakim jest golf. Od trzech lat marka luksusowego koniaku pojawia się na turniejach golfowych w całej Polsce. Partnerstwo z golfem opiera się na wykorzystaniu prestiżu golfa do budowania wizerunku i rozpoznawalności marki Otard wśród interesującej grupy docelowej. W następnym sezonie marka będzie obecna  na kolejnych, ważnych wydarzeniach związanych z tą dyscypliną sportu w Polsce.

DOSSIER:

Otard VS (Very Special) – to delikatna mieszanka winogron z  najlepszych obszarów upraw, charakteryzująca się minimum 3 – letnim starzeniem. Ma delikatny i zrównoważony smak, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron.

Otard VSOP (Very Superior Old Pale) – to najpopularniejszy z rodziny koniaków z minimum 5 – letnim okresem starzenia, charakteryzuje się złocistą barwą. W subtelnej nucie smakowej, najintensywniej wyczuwalny jest kwiecisty bukiet, wzbogacony aromatem wanilii, korzeni i tytoniu.

Otard XO (Extra Old) –   to grupa najwytworniejszych trunków, których okres starzenia nie może być krótszy niż 7 lat. Cechuje je złożony, doskonale owocowy smak z wyczuwalną kwiatową nutą.

Otard 1795 Extra – zestawiony z rzadkich, starych eaux-de-vie, które dojrzewały w piwnicach „Paradis” w  Château de Cognac. Znana jest jego niezwykła długość i subtelność aromatyczna. Oczarowuje nas swym, bogatym bukietem suszonych owoców i wyprawionej skóry z lekką nutą banana.
Ma charakterystyczny tylko dla prawdziwie starych koniaków, złoto – rubinowy kolor .

Wyłącznym dystrybutorem koniaku Otard w Polsce jest Bacardi – Martini Polska Sp. z o.o.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.