Lekkie i chrupkie wafle ryżowe Kupiec

By | 14/08/2013

Kuchnią, podobnie jak szafą, rządzi moda. Największą szansę na stałą obecność w jadłospisie mają te produkty, które dobrze służą naszemu zdrowiu. Takie właśnie są lekkostrawne oraz dostarczające organizmowi odpowiednich ilości składników mineralnych i witamin wafle ryżowe Kupiec!

 

z_kukurydzaChrupiące wafle pomogą podjąć szybką decyzję o tym, co za chwilę zjesz. W mgnieniu oka przygotujesz smaczny i zdrowy posiłek, a możliwości zrobienia apetycznej kanapki jest mnóstwo! Znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami. To doskonały pomysł na dietetyczne śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia.  Nie zaśmiecają organizmu pustymi kaloriami – 1 wafel ma około 40 kcal, a tradycyjna kromka chleba to prawie 100 kcal! To również zdrowa alternatywa dla chipsów i ciasteczek. Codziennie znajdziesz wiele powodów, by chrupać te smaczne wafelki!

Spośród wafli ryżowych Kupiec masz do wyboru kilka rodzajów – naturalne, z solą, z ziarnami sezamu, słonecznika, kukurydzy, wieloziarniste, a także popcornowe. Mieszanki zbóż wzbogacają smak wafli i dostarczają dodatkowych wartości odżywczych. Wafle ryżowe to produkt naturalny, wypiekany z pełnych ziaren brązowego ryżu, bez dodatku mąki, cukru i tłuszczów, bez konserwantów, barwników i sztucznych aromatów. Dodatkowo zawierają cenny błonnik, witaminy E, A, D i B-kompleks oraz magnez, żelazo, wapń i potas. Nie zawierają cholesterolu oraz są zalecane dla osób będących na diecie bezglutenowej.