Lotus Grill: Męskie podejście do grillowania na Malemen ThinkTank Society

By | 09/07/2012

Mężczyźni i gotowanie? Jasne! Nie tylko przykłady mistrzów sztuki kucharskiej pokazują, że nie mają z tym najmniejszych problemów. Także na co dzień panowie coraz częściej odkrywają w kuchni swoją pasję.

Właśnie dlatego tematem ostatniego panelu Malemen ThinkTank Society, który odbył się 26. czerwca br. w warszawskim SohoFactory, było gotowanie jako męskie hobby. Partnerami wydarzenia zostali LotusGrill oraz Villeroy&Boch.

Na czym polega sztuka serwowania dobrego aperitif, co i jak gotować, z czym podawać i jak wybrać najlepsze wino do konkretnego menu? Poza tym, czym jest slow food, fusion czy kuchnia molekularna – te i inne tematy znajdowały się w centrum panelu kulinarnego Malemen ThinkTank Society. A wszystko to z punktu widzenia współczesnego mężczyzny, który coraz częściej odnajduje w gotowaniu nową pasję, chce poznawać tajniki sztuki kulinarnej i doskonalić warsztat. Partnerami tego wyjątkowego wydarzenia byli Villeroy&Boch oraz LotusGrill.

Podczas panelu swoim męskim kulinarnym doświadczeniem dzielił się m.in. Grzegorz Łapanowski, który na co dzień gotuje w programie „Dzień Dobry TVN” i jest prowadzącym Ł’apetyt – rzeczy o tradycji i nowoczesności w kuchni oraz o dobrych produktach. Wśród wykwalifikowanych ekspertów znalazł się Tomasz Prange-Barczyński, dziennikarz, krytyk i konsultant winiarski, redaktor naczelny magazynu Wino, który podzielił się z członkami Malemen ThinkTank Society wiedzą na temat dobierania wina do potraw. O naturze sera opowiadał Gienio Mientkiewicz, znawca i prawdziwy ambasador polskich serów, prowadzący własny program „Przez dziurkę od sera”. Ponadto, w ramach praktycznej części degustacyjnej, kucharze z restauracji Soul Kitchen przygotowali potrawy na LotusGrillach. Serwowano je na talerzach marki Villeroy&Boch.

Mężczyźni wiedzą, że istotą gotowania są nie tylko smaczne potrawy, ale też satysfakcja i przyjemność. Dlatego doceniają praktycznych pomocników w kuchni. LotusGrill to nowy produkt na polskim rynku, który podczas imprezy cieszył się dużym zainteresowaniem, szczególnie ze strony miłośników grillowania. Jego przełomowa konstrukcja sprawia, że jest prosty w obsłudze, bezdymny oraz bezwonny, więc można go używać na balkonie czy nawet we wnętrzu. Ponadto, wystarczą tylko 3 minuty, żeby urządzenie było gotowe do pracy.

Dystrybucja w Polsce – Lotus Grill Poland

Do nabycia w wybranych salonach Villeroy & Boch, Almi Décor oraz e-shopie www.lotusgrill.pl

Dostępny od 1 lipca 2012