Marka Dewar’s i magazyn „Manager” po raz drugi w Pałacu Sobańskich

By | 28/06/2010

23 czerwca 2010 r. w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – odbyło się drugie spotkanie dla polskiego środowiska biznesu, zorganizowane przez miesięcznik „Manager”. Partnerem spotkania, tak jak poprzednio, była marka 12-letniej, szkockiej whisky Dewar’s.

Dewar’s w Klubie Polskiej Rady Biznesu

Elitarne grono, eleganckie miejsce i luksusowa whisky Dewar’s. To nieodłączne elementy drugiego już spotkania biznesowego z cyklu współorganizowanego przez magazyn „Manager” i markę Dewar’s. Sala Braseria w Klubie Polskiej Rady Biznesu po raz kolejny zamieniła się w miejsce eleganckiej kolacji połączonej z wykładem Jacka Krawczyka, znawcy wysokogatunkowej whisky, oraz degustacją whisky Dewar’s. Ekspert przedstawił historię whisky. Przybliżył także obecnym gościom sposób jej produkcji oraz sztukę degustacji.Po wykładzie przyszedł czas na degustację. Zaproszone grono top managerów otrzymało do degustacji dwa rodzaje whisky: Dewar’s 12 YO oraz Chivas Regal 12 YO. Goście zapisywali na specjalnych matach degustacyjnych swoje wrażenia wizualne, zapachowe oraz smakowe. Faworytem „blind testu” okazała się whisky Dewar’s 12 YO. Podczas spotkania podniebienia gości rozpieścił Jacek Grochowina z restauracji Amber Room. Przygotowane przez niego menu zapewniło gościom niezwykłe doznania smakowe. Dodatkowo wieczór swoją obecnością uświetnił Wojciech Giełżyński – polski dziennikarz i reportażysta, który z nutką humoru opowiedział obecnym, dlaczego nie został biznesmenem. Na spotkaniu pojawili się także tak znakomici goście jak m.in. aktor Piotr Skarga, Dariusz Żychowicz z Henkel Polska, Tomasz Bogus, Prezes Banku Pocztowego.

Współpraca marki Dewar’s i miesięcznika „Manager” zaowocuje kolejnymi spotkaniami dla elitarnego grona. Następne z nich odbędzie się we wrześniu.

DOSSIER

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.

Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s na polskim rynku jest firma

Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.