Wyroby Pamso uznane produktami najwyższej jakości

By | 26/05/2010

13 maja 2010 roku w Warszawie odbyły się XXXIII Dni Przemysłu Mięsnego Wiosna 2010, podczas których ogłoszono wyniki konkursu „ Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” Wiosna 2010, organizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego.

W tym roku aż pięć produktów Zakładów Mięsnych Pamso S.A. z Pabianic otrzymało możliwość posługiwania się tytułem „Produkt Najwyższej Jakości w Przemyśle Mięsnym”. Wyróżnione zostały: szynka delikatna z kurcząt, parówki „Misiaczki”, kaszanka pabianicka, paszteciki z mięsem oraz kiełbasa krucha wędzona z serii „Wiejskie Smaki”.

Dyplom konkursu, którego patronatem był Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w imieniu firmy odebrał Józef Rafałek – Dyrektor ds. Produkcji Pamso.

Podstawą kwalifikacji jakościowej wędlin była ocena sensoryczna, którą przeprowadzono według szczegółowych wymagań dla danego asortymentu. Oceniano zarówno wygląd zewnętrzny, konsystencję, wygląd przekroju, jak i smak i zapach.